Colin Hay Rocks a Birchmere

tegnap este elment Colin “Men At Work” Hay -t a Birchmere -ben – támogatja az új (és nagyszerű) összegyűjtő Mercury albumát (áttekintés itt).

Hadd kezdjem azzal, hogy azt mondom, hogy a nyitó, Chris Trapper sokkal jobb volt, mint a nyitónak ideális. (Azt tervezem, hogy hamarosan egy funkciót készítek rá.) Valójában annyira jó volt, hogy elkezdtem kérdezni magamtól, hogy Colin miért engedi, hogy valaki ilyen jó legyen. Gondolkodtam azon, hogy Mr. Hay nem mérné fel.

Természetesen tévedtem. Colin Hay hihetetlen jelenléte és hangja van, amely a szobán átnyúlik – mint Van Morrison vagy Eddie Vedder, mindenféle hangulatot közvetíthet, és teljesen megragadhat egy tömeget. Mindig örültem a stúdió munkájának, de soha nem voltam elég szerencsés, hogy élőben elkaptam, és amit tegnap este még soha nem figyeltem meg, az az, hogy milyen jó a gitármunkája. A széna nagyon ügyes, így az összetett, érzelmi zene alapvetőnek és egyszerűnek tűnik. Megtévesztő a stúdióalbumán, de az élőben valóban láthatja a zenét, amely az összes fülbemászó, szentimentális dala mögött áll. És jó módon jelezem az érzelmeket. Hay kényelmesen fejezi ki az apja iránti szeretetét, de soha nem kap schmaltzy -t, soha nem lesz twee.

Nagyszerű show – ha ma este eljuthat, ne hagyja ki …

Leave a Reply

Your email address will not be published.