Figyelembe véve: Marvel’s Avengers: Falcon

Ezt a bejegyzést az alábbiak szerint kell benyújtani:

A kezdőlap legfontosabb eseményei,
Interjúk és oszlopok

Avengers: Falcon SC

Írta: Robert Greenberger

Stan Lee minden bizonnyal az ujjait az 1960-as években egy állandóan változó társadalom pulzusán tartotta. Nehéz volt elkerülni az összes társadalmi zavarot és tudatosságnövekedést, amely ezen évtized alatt zajlott. Ő és Jack Kirby megsértették a hagyományos bölcsességet, és 1965-ben mutatták be a Black Panther-t, az első jelentős fekete bőrű szuperhősöt. Utána lassan hozzáadta a fekete támogató karaktereket ide -oda, ritkán hívta fel a figyelmet etnikai hovatartozásukra, de eltartott egy ideig, amíg a következő fekete jelmezes CrimeFighter felbukkant.

Nyilvánvalóan nem volt egyedül. A késő Gene Colan szerint: „Az egyik legnagyobb lépés, amelyet ebben az irányban tettünk, Amerika kapitányban érkezett. Örültem, hogy mindenféle embereket rajzoltam. Olyan sokféle embert vonzottam, amennyire csak tudtam, az általam illusztrált jelenetekbe, és szerettem a fekete embereket rajzolni. Mindig érdekesnek találtam vonásaikat, és erõsségük, szellemük és bölcsük nagy részét az arcukon írták. Megkerestem Stan-t, amint emlékszem, azzal a gondolattal, hogy bemutassam egy afro-amerikai hősöt, és ő ideálisan elvitte. … Több afro-amerikai magazinra néztem, és az inspiráció alapjául használtam őket a sólyom életre keltésére. ”

Cap egykor sokkal jobban küzdött a kozmikus kocka-vezette vörös koponya által okozott globális veszély ellen, ezúttal egy távoli karibi szigeten. Míg futás közben a csillagfürt Avenger barátságos fickóhoz jött, ahol egy szokatlanul dolgozott a Falcons-szal. A szigetre csábították, hogy a koponya volt náci szövetségesei számára dolgozzon, a száműzetteknek nevezték el, de lázadtak és maradtak, hogy aláássák ambícióikat. A ketten gyors barátságot kötöttek, és látva, hogy a hős inspirálta az embert, hogy zöld és arany jelmezet hozzon létre, és a sólyommá váljon.

Amerika kapitány #117

Azóta úgy tűnt, hogy a Marvel írói és művészei soha nem tudják, mit kell csinálni vele. Számos retcont és személyiségátültetést szenvedett, és mutánssá vált vagy nem vált, valamint különféle sugárhajtású ruhákkal, amelyek lehetővé teszik, hogy úgy szárnyaljon, mint a neve. Ennek ellenére volt a népszerűség mérése, így sokáig soha nem ment el az oldalakról. És most a mozihoz kötött, és Anthony Mackie ábrázolja a következő áprilisi America kapitányban: A téli katona. Ahhoz, hogy bemutassák az embereket a hősnek, Marvel kiadja az Avengers-t: Falcon, és összegyűjti számos kritikus korai fellépését az Amerika kapitány #117-119, 220, 276-278, a Marvel Premiere #49 és az első miniszterelnököktől.

Bevezetése után a Falcon elég népszerűvé vált ahhoz, hogy a CAP -val partnerként legyen, és megosztotta a fedezeti számlázást az 1970 -es években (ugyanúgy, ahogy a Daredevil megosztotta a számlázást a fekete özvegygel; akkoriban ez egy dolog volt). Idővel megtudtuk, hogy Sam Wilson valójában Harlemből származik, és soha nem ment sehova a Redwing nevű kedvtelésből tartott sólyoma nélkül. Steve Englehart író alatt azt állítottuk, hogy Wilson valóban „Snap” néven beceneve volt, de a kozmikus kocka köszönhetően kénytelen volt elfelejteni eredeti bűnügyi identitását. Most egy hős, szégyellte eredetét, és azon dolgozott, hogy jobbá tegye a dolgokat. A cím utóbbi futamának háromrészese egy pillantást vetett arra, hogy Wilson kísérlete volt a New York-i polgármesterre, de kísértetjárta az akkori Cap Scribe J. M. Dematteis, valamint Mike Zeck és John Beatty művészek számára.

A furcsaság itt a Marvel premier mese, Mark Evanier ritka megjelenése, Sal Buscema és Dave Simons művészetével. Meglehetősen gyalogos történet, és kritikus levelet kapott Jim Owsley rajongójától (közvetlenül azelőtt, hogy asszisztens szerkesztőként bérelték fel). Írta: „Úgy tűnik, hogy a Marvel íróknak nehézségeik vannak a fekete karakterek írása. A népszerű véleményekkel ellentétben a fekete emberek nem mozognak kivételesen aranyos és szellemes megjegyzéseket tettek egymásnak. Sőt, a Falcon, mint országának – és egy fekete embernek – nem hivatalos képviselete, soha nem sértené a Bodavian konzulátus tagját azzal a kis quip -rel, amely Redwing fétiséről szól a halott patkányok számára. Úgy értem, a történet végére azt vártam, hogy a FALC nagy vigyorral adjon, és a naplemente felé forduljon. ”

Az 1. sólyom

Érdekes bezárni a könyvet a miniszteriekkel, amelyeket Owsley (ma Christopher Priest néven ismert) írt, Paul Smith, Mark Bright, Vince Colletta, Mike Gustovich és egy hitelesített Sam de la Rosa művészetével. Eredetileg a Marvel Fanfare számára tervezték meg, és megkapta a saját címet, és itt Owsley adta nekünk a mutáns kinyilatkoztatást.

Ez egy érdekes pillantás egy karakter lassú fejlődésére és egy tippre, amelyet nem minden hős alakult ki teljesen.

Vásárlás

Avengers: Falcon SC

Klasszikus képregény borító a Grand Comics adatbázisból.

Leave a Reply

Your email address will not be published.